SRA

Maak in één keer kennis met 370 accountantskantoren
SRA (Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten) is een netwerk van 370 zelfstandige, openbare accountantskantoren. Gericht op het midden- en kleinbedrijf. Met alle mogelijkheden van een groot kantoor. En het persoonlijke van een klein kantoor. Het beste van twee werelden. 
 
De SRA-Kantoren
In totaal werken bij de SRA-Kantoren ongeveer 19.000 medewerkers, waarvan 2500 afgestudeerde RA's of AA's en 1000 fiscalisten. De omvang van een SRA-Kantoor varieert van 5 tot 1800 medewerkers. Ieder kantoor voldoet aan de landelijke kwaliteitseisen. SRA toetst dit regelmatig.
 
Werken of stagelopen bij een SRA-Kantoor
SRA-Kantoren bieden je een goed salaris en volop doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. En doordat de kantoren over het algemeen wat kleiner van omvang zijn (gemiddeld 30 medewerkers) heb je afwisselend werk in een informele sfeer. De kans is groot dat er bij jou in de buurt een SRA-Kantoor is waar jij kunt werken, stagelopen of afstuderen.
 
Waarom een SRA-Kantoor?
Uiteindelijk maak je zelf de keuze welk type kantoor bij je past. Er zijn veel mogelijkheden in diverse kantoren met stuk voor stuk leuke banen. Om een helder beeld te krijgen van het werk en de sfeer in een gemiddeld SRA-Kantoor, hebben we een aantal kenmerken voor je op een rijtje gezet.
 
 • Afwisselend werk. Je bent de ‘huisarts’ van de ondernemer en komt met veel verschillende situaties en werkzaamheden in aanraking.
 • Informele sfeer. Een SRA-Kantoor bestaat gemiddeld uit 20-50 medewerkers. Je kent al je collega’s.
 • Zekerheid. Als je bij een SRA-Kantoor solliciteert, mag je ervan uitgaan dat je voor langere tijd een werkplek hebt. Het principe ‘grow-or-go’ of ‘up-or-out’ kennen we niet.
 • Marktconform salaris. Als accountant verdien je niet slecht. SRA-Kantoren hanteren een marktconform salaris.
 • Dichtbij huis. Met 900 vestigingen altijd een kantoor op gunstige woon/werkafstand.
 • Dichtbij opdrachtgevers. Rechtstreeks contact en grote betrokkenheid. Je weet echt voor wie je werkt.
 • Complete vervolgopleidingen. Als MKB-Adviseur moet je up-to-date blijven. SRA-Kantoren zorgen voor voldoende opleidingen voor alle medewerkers.
 • Doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van je eigen ambitie. Het hoeft geen jaren te duren om vennoot te worden. Maar als jij liever aangiftemedewerker blijft is dit geen probleem.
 • Gezonde balans tussen privé en werk. Wél gedreven, niet óverdreven. Naast je werk als fiscalist heb je ook nog tijd voor andere leuke dingen.
 • Vaktechnische ondersteuning. Je kunt altijd kennis en ervaring uitwisselen met collega’s, maar ook met collegakantoren.
 • SRA-Kwaliteitskeurmerk. De aangesloten kantoren worden door het SRA regelmatig getoetst op vakinhoudelijke kwaliteit.
 
Wil je meer weten over jouw mogelijkheden bij een SRA-Kantoor? Neem contact op met Wilma Hosang, 030 656 60 60 of mail naar studenten@sra.nl.
 
Alle SRA-Kantoren in jouw regio kun je terugvinden op www.sra.nl.

 

           KPMG